VanPuck.nl
/

Training van paarden en mensen

 

Informatie over de verschillende workshops en trainingen:

 Workshops: de theorie praktisch uitgelegd

Workshops van 3 tot 3,5 uur op een locatie naar keuze. Zorg jij voor de locatie en koffie/thee dan kom ik voor een groep van minimaal 5 personen de workshop verzorgen. Voor alle workshops hoef je geen specifieke voorkennis te hebben, zijn makkelijk toegankelijk en allemaal zonder paard te volgen.

Bekijk hieronder de zeven thema's. 

1 Stress vrij omgaan met paarden en paardrijden:

Hoe zorg je ervoor dat de emmer niet overloopt bij je paard, leer de signalen kennen en hierop correct te reageren. Om zo een relaxed paard te hebben in alle omstandigheden (wedstrijden, trailer laden etc.).

2 De onafhankelijke zit: 

Breng jezelf in balans met het perfectioneren van je zit. Wat is het belang van een onafhankelijke zit, hoe train ik dat en waarom is dat één van de belangrijkste skills die je als ruiter moet beheersen? Naast achtergrond informatie krijg je ook oefeningen die je daarna thuis in de praktijk brengt. .

3 Leiderschap en respect:

Ontdek de leider in jezelf of is je paard de leider? Samen (her) winnen wij het respect en zorgen ervoor dat je de touwtjes niet meer uit handen geeft.  Achtergrondinformatie over paardengedrag, herkennen van signalen en jouw reactie hierop brengen wij in beeld zodat je weet waar je thuis aan moet werken.

4 Starten met grondwerk:

Grondwerk is anders, verrassend maar ook uitdagend en brengt je dichter bij je paard. Maar om ermee te beginnen....? Ik leg je uit wat je nodig hebt aan materiaal, hoe je de basis legt, waarom het zo nuttig is en hoe je de oefeningen uitbreidt. Let op, wij gaan niet met clicker of snoepjes werken maar met paardenrespect. Ook als je al jaren met paarden werkt is dit een goede aanvulling op je dagelijkse routine.

5 Dressuuroefeningen stap voor stap uitgelegd:

Ooit heb je bijvoorbeeld een oefening geleerd als "binnenbeen op de singel en buitenbeen achter de singel en dan "hup" dan doet ie het. Maar klopt dat wel, werkt het ook en wat doe je dan met je heupen, schouders, ogen en vooral niet te vergeten je zit? De hulpen per oefening doorlopen geeft verheldering en nieuwe inzichten, misschien kan je straks wel met de helft van je hulpen hetzelfde of nog beter resultaat boeken.

6 Problem solving:

Waar loop je tegenaan, wat belemmert je om verder te komen? In de stal, tijdens het longeren, buiten rijden of tijdens je dressuurproef? Hoe is het probleem ontstaan en hoe los je dat op? Zet je gedachten open voor nieuwe inzichten en dan gaan wij gezamenlijk op ontdekkingsreis. We bespreken de oplossing (en) waarmee je thuis verder aan de slag kan.

7 Skala der Ausbilding: 

De opleiding van je paard met de skala der ausbilding als leidraad betekent van takt, naar ontspanning, naar aanleuning, naar impuls, naar rechtrichten en uiteindelijke verzameling (en loslaten). Door een aantal weldoordachte oefeningen in de juiste volgorde en dosering aan te bieden ontstaat de rijkunstige opleiding van het paard. Hierdoor kan het paard uitgroeien tot een sterk, soepel en buigzaam, gehoorzaam en rechtgericht paard, dat zich laat verzamelen.

Keuze gemaakt? Bel me op 06 13280907 en maak een reservering.

Staat jouw workshop hier niet bij? Bel me op 06 13280907 en ontwikkel samen met mij een workshop op maat.

Trainingen: diverse trainingen voor jou en je paard, de training "basiswerk" is zonder paard te volgen.

Basiswerk:

Op de manege begonnen met rijden maar net te weinig kennis om je comfortabel genoeg te voelen rondom een paard? Of nog nooit met paarden gewerkt maar zou je dat wel willen? Mis je kennis en leiderschap om met je eigen paard verder te komen? Op mijn eigen locatie leer ik je met één van mijn paarden de basis technieken. Het leerpakket stemmen wij volledig af op jouw wensen. Dat kan zijn zelfverzekerd opzadelen, poetsen en leiden maar ook het starten met grondwerk of longeren. De kudde bestaat uit Sam (20 jaar KWPN),  Kacey Sunshine (4 jaar AES) en twee shetlanders Kiwi en Mango (10 en 11 jaar).

(Let op: er kan niet op de paarden gereden worden)

Grondwerk:

Ontdek wie de echte leider is van jullie twee. Verbeter je paard op de grond voor effect in het zadel, je zult verrast zijn. Desensibiliseren maakt hier onderdeel van uit en zorgt voor een kalm en betrouwbaar paard zowel thuis als tijdens een buitenrit of op concours. Met een halster, touw en zweep kan je al veel oefenen en uitbreiden doen we met pionnen, zakjes, vlaggen, balkjes, toeters, kleden en zeiltjes. Balans en houding van je paard verbeteren met ontspanning en nageven tot gevolg.

Longeren:

Een paard rondjes laten lopen kunnen we bijna allemaal, maar effectief longeren is een uitdaging voor velen. Ontdek de vele mogelijkheden aan de longeerlijn en verbeter houding, tempo en balans van je paard. Hulpteugels zijn niet (meer) nodig en je ervaart zelfs verbeteringen onder het zadel.

Dressuur:

Met gerichte oefeningen, perfectioneren van je onafhankelijke zit en verschillende technieken werk jij aan je houding en zit. Daarna lijkt het wel alsof je paard die oefening vanzelf doet met de helft van de hulpen. Hoe zit dat? (instructie t/m M niveau).

Door o.a. een aantal weldoordachte oefeningen in de juiste volgorde en dosering aan te bieden ontstaat de rijkunstige opleiding van je paard. Hierdoor kan je paard uitgroeien tot een sterk, soepel en buigzaam, gehoorzaam en rechtgericht paard, dat zich laat verzamelen.Hierbij wordt gestreefd naar een zo groot mogelijke harmonie tussen jou en je paard. In de academische rijkunst worden de oefeningen afgestemd op de mogelijkheden en talenten van je paard en gebruikt om het paard te gymnastiseren. Hierdoor wordt jouw paard zodanig getraind dat hij/zij zowel fysiek als mentaal tot bloei kan komen. 

“De dressuur is er voor het paard, het paard is er niet voor de dressuur” is een belangrijk uitgangspunt. Academische rijkunst is daardoor geschikt voor alle paarden, ongeacht ras, leeftijd, geslacht.

Springen:

Het is toch echt waar, zonder dressuur kom je niet verder met springen. Samen zorgen wij voor eerst voor een goede basis waardoor jij wel die stijlpunten haalt en soepel het parcours doorloopt. (instructie t/m L niveau). Of misschien heb je af en toe zin om een sprongetje te maken en dit rustig uit te bouwen? Ook dat kan,vanuit de basis gaan wij van balkjes naar cavaletti naar een enkele sprong en mini-parcours. Leuk, leerzaam en in jouw tempo.

 

 Interesse in een training? Bel me op 06 - 13280907 en maak een afspraak.